"Журналістська спільнота України виявилася не готовою до роботи в умовах війни, в результаті чого ЗМІ країни втрачають аудиторію" - Валерій Іванов

21.10.2016  

20-21 жовтня 2016 року в Мінську (Білорусь) відбулася Міжнародна журналістська конференція "Професійна етика: сучасні виклики - пошук рішень". У заході взяли участь представники Швеції, України, Росії, Казахстану, Грузії, Вірменії, а також білоруські журналісти. 

На заході з темою "Стандарти журналістики в умовах збройного конфлікту" виступив президент Академії української преси Валерій Іванов

"Журналістська спільнота України виявилася не готовою до роботи в умовах війни, в результаті чого ЗМІ країни втрачають аудиторію" - таку думку висловив Валерій Іванов 20 жовтня в Мінську на конференції «Професійна етика: сучасні виклики - пошук рішень». 

«Ми все-таки пішли в східному напрямку, в якому йдуть впевнено російські медіа, - в напрямку пропаганди, а не як західні медіа - в напрямку інформування, - вважає він. - в Україні багато журналістів стали діяти за принципом «все для фронту, все для перемоги». Україна начебто зробила західний, ліберальний вибір, але журналістика, на жаль, цим шляхом не пішла». На думку Іванова, пропагандистський підхід в роботі ЗМІ призводить до того, що вони займаються дезінформацією.

Конференцію організували шведський медіаінститут Fojo спільно з Білоруською асоціацією журналістів та Білоруським союзом журналістів. 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right