Журналісти з Латинської Америки отримали захисне спорядження для поїздки на фронт від НСЖУ та АУП

01.08.2023  

Київський Центр журналістської солідарності Національної спілки журналістів України на запит громадської організації «Центр трансатлантичного діалогу» видав 10 комплектів захисного спорядження для групи медійників, що прибули до України з Аргентини, Мексики, Колумбії, Бразилії, Уругваю та Чилі.

💪У супроводі представників Центру трансатлантичного діалогу протягом найближчого тижня вони планують відвідати прифронтові та деокуповані населені пункти Харківщини.

Послугами мережі Центрів журналістської солідарності з безкоштовного прокату захисного спорядження за останній рік скористалися вже більше 200 представників ЗМІ.

Повідомляє телеграм канала Національної спілки журналістів України SPILKA News

"Безпека журналіста під час роботи в зоні бойових дій - пріоритет будь якого медіа. Ми розуміємо, що журналісти ризикують життям і захисне спорядження має мінімізувати ризики травми чи смерті, - сказав президент АУП Валерій Іванов. - Захисне спорядження важке і не зручне для транспортування, тому АУП та НСЖУ прийняло рішення створити центри для безоплатної аренди для тих журналістів, які збираються працювати на лінії фронту. Ми вдячні німецьким партнерам за підтримку під час війни та допомогу в реалізації наших намірів".

Захисне обладання для журналістів було надано Міністерством закордонних справ Німеччини за сприяння Академії української преси.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right