Жоден матеріал не вартий життя журналіста

02.08.2022  

27 липня 2022 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вебсемінар “Особиста безпека та правила роботи журналістів в умовах війни”. 

4 години вебсемінару промайнули непомітно, бо учасники з захопленням слухали історії тренерів про їх професійну діяльність в умовах війни. Тренери поділилися власним досвідом отримання журналістської акредитації, такої необхідної в сучасних умовах; необхідністю використання бронежилету і шолома з написом “ПРЕСА”, які можуть врятувати життя; а також правилами спілкування з військовими; розповіли як правильно користуватися та підлаштовувати під себе бронежилет та інші секрети, які можуть врятувати життя. 

Найбільш корисним для учасників були практичні реальні приклади із роботи журналістів у цей час, правила поведінки медійників в зоні бойових дій, їх безпека. Також учасники відзначили цінність порад про те, як комунікувати із військовими та людьми, що пережили насилля, як правильно ставити питання, в яких ситуаціях доцільно втрутитися, а в яких ні. 

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Журналіст має не тільки якісно виконати свою роботу, але і залишитися живим та неушкодженим. Звичайно, не все тут залежить від нього, але потрібно мати необхідні знання та навички. Саме цьому і присвячений наш вебінар».

Медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зауважив: «Жоден матеріал не вартий життя журналіста – цей вислів аж занадто актуальний в Україні, де йде війна. Тому варто подбати про елементарні правила безпеки, розуміти сильні та слабкі сторони захисного спорядження. При плануванні відрядження треба брати досвід зарубіжних колег, які завжди ретельно планують маршрути, вивчають безпекову ситуацію до поїздки, попередньо налагоджують контакти з місцевою владою та фіксерами».

На жаль, це був останній веб-семінар на цю тему. Але ми готуємо для Вас ще багато цікавих заходів.  Більше інформації Ви знайдете в наших анонсах

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschlan

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right