Як ШІ допомагає у цифрову еру

12.09.2024  

10-11 вересня Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вже четвертий за місяць вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації”.  

Вебсемінар зацікавив експертів у сфері медіаосвіти та технологій. 44 учасники заходу обговорювали важливість медіаграмотності в епоху стрімкого розвитку штучного інтелекту, а також ділились інноваційними підходами та інструментами для забезпечення інформаційної безпеки і боротьби з дезінформацією. 

Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор, зазначив: “Штучний інтелект надає безліч можливостей, але й несе багато загроз. Про те, як використовувати перше, та уникати другого – йшла мова протягом цих двох днів”.

Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, зауважив: “Технології ШІ – це не про майбутнє, а про теперішнє, яке стрімко увірвалося в різні сфери нашого життя: в професійне та особисте, коли ми ввечері “скролимо” соціальні мережі чи переглядаємо відео в Ютубі. На тренінгах ми вчимо ефективно співіснувати з цими технологіями, оскільки вони точно вже нікуди не зникнуть”. 

Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка, прокоментував: Цифровізація і великі мовні моделі змінили як креативну індустрію, так і освіту. Сьогоднішній спеціаліст має вміти не лише згенерувати, але і навчити інших. А це означає, що він має знати про це більше ніж ті, кого він навчає. АУП пропонує не лише теорію, але лайфхаки по навчанню з LLM, перевірені ресурси та покликання на різні освітні ресурси”. 

На жовтень вже заплановано ще 2 вебсемінари, тож встигніть потрапити на цей популярний захід. Реєстрація за посиланням.  

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right