Учасники П’ятої міжнародної науково-методичної конференції з медіаграмотності отримали інструменти інтерактивної роботи в процесі викладання курсу «Медіаграмотність»

31.03.2017  

31 березня 2017 року в рамках П’ятої міжнародної науково-методичної конференції «Практична медіаграмотність: міжнародний досвід та українські перспективи» відбувся сьомий за ліком тренінг «Інтерактивні форми та методи навчання в процесі викладання курсу «Медіаграмотність». Тренером виступила медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси Тетяна Іванова.  

Учасники конференції, які вперше прибули на захід стали співучасниками діалогу на тему актуальності медіаграмотності, її специфіки в Україні, а також тих методичних форм і методів впливу при яких дана тема буде більш ефективно, з інтересом для учнів впроваджена в навчальний процес. 

Учасники опанували поняття «Інтерактивні форми навчання» та їх актуальність в процесі викладання курсу «Медіаграмотність», особливості виховання медіаграмотності у покоління screen-screen, негативні наслідки соціальних мереж у формуванні медіаграмотності, секрети маніпулювання читацькою аудиторією.

Окрім того програмою тренінгу було передбачені ігри, метою яких є демонстрація того, що 99% інформації є доступною в сучасному світі. І для того, щоб бути медіаграмотною людиною треба відібрати потрібну, розглянути усі думки та точки зору, вміти переконати учнів, в тому, що інформація буває різною і вона зовсім не відображає об’єктивну реальність, а лише репрезентує її.       

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні  мали підтримку  американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right