У XІХ Всеукраїнському рейтингу «Книжка року’2017» видання Академії української преси посіло третє місце

22.02.2018  

У XІХ Всеукраїнському рейтингу «Книжка року ’2017» видання Академії української преси «Медіаграмотність» Сінді ШЕЙБЕ, Фейз РОГОУ посіло третє місце у номінації «Обрії», підномінації «Спеціальна література, довідкові видання».

Загалом у семи тематичних номінаціях 58 експертів оцінили понад 1100 видань. Лауреатів було названо на церемонії нагородження у Науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка 6 лютого 2018 року.

Нагадаємо, що у 2014 році підручник увійшов до короткого списку номінантів «Обрії» серед 63 інших видань.

Підручник для вчителя «Медіаграмотність» сучасних американських медіапедагогів Сінді Шейбе і Фейз Рогоу являє собою сформований протягом останніх трьох з половиною десятиліть в США освітній підхід до викладення медіаграмотності. Цей підхід спирається на базові принципи медіаосвіти, зафіксовані в «Ключових принципах освіти з медіаграмотності» в США (NAMLE, 2007): дослідження, грамотність та інтегрованість. За допомогою цієї книжки українські медіапедагоги можуть навчитися інтегрувати медіаграмотність у різноманітні освітні практики, знайдуть багато ідей щодо заходів і чимало прикладів повних модельних занять.

Виготовлення цього підручника стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс Нетворк. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

Підготовка та видання підручника у 2012 році також мала підтримку Міжнародного фонду «Відродження».

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right