У Відні відбулася конференція «Свобода ЗМІ за умов нестабільності»

23.06.2017  

19-20 червня 2017 року у Відні (Австрія) за ініціативи Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації відбулася конференція «Свобода ЗМІ за умов нестабільності», яка зібрала більше 200 медіаекспертів, представників урядів, журналістів, учених. Найчисленніші делегації приїхали з України та Росії. На засіданні «Медійна та інтернетграмотність як протидія дезінформації і маніпуляції» виступила Оксана Волошенюк, менеджер медіаосвітніх програм Академії української преси, яка презентувала стратегії та підходи до упровадження медіаграмотності в Україні.

Модератором секції був Тапіо Варіс, завідуючий кафедрою ЮНЕСКО з глобальної електронної освіти Університету Тампере, який дуже позитивно поцінував український досвід, а особливо зусилля з підготовки і навчання медіапедагогів, які Академія української преси вже сьомий рік здійснює за підтримки Програми У-Медіа Інтерньюс-Нетворк.

У пам'ятній записці Представника ОБСЄ сказано, що «державні органи повинні прикладати зусилля для розвитку освітніх програм з медіа- та інтернетграмотності, оскільки лише добре інформоване, медіаграмотне населення може приймати раціональні, а не емоційні рішення».

Сергій Томіленко

На конференції також була делегація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на чолі з Сергієм Томіленком, який провів переговори з Союзом журналістів Росії по спільній заяві щодо зниклого в Донецьку журналіста газети «Дзеркало тижня» Станіслава Асєєва. Органи влади представляв Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right