У Маріуполі відбулася Медіашкола децентралізації для регіональних журналістів

31.03.2018  

28-30 березня 2018 року АУП провела двадцяту Медіашколу децентралізації для регіональних журналістів у Маріуполі.

Захід організований Академією української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило під керівництвом провідних тренерів – Олексія Погорелова та Лілії Атнажевої.

Протягом триденного тренінгу учасники ознайомилися з етапами та цілями реформи, проаналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі). Побували на прес-конференції експертів Відокремленого підрозділу Донецького Центру Розвитку Місцевого Самоврядування  директора Артема Вівдича та радника з регіонального розвитку  Артема Колодезного.

Директор Донецького Центру Розвитку Місцевого Самоврядування Артем Вівдич та радник з регіонального розвитку Донецького Центру Розвитку Місцевого Самоврядування Артем Колодезний розповіли учасникам про діяльність Центру та зазначили, що з їхнього боку робиться все можливе для того, щоб громади максимально грамотно висвітлювали свою діяльність. Вміли співпрацювати зі ЗМІ та правильно  позиціонували себе в суспільстві.

Також у рамках заходу відбулася прес-конференція зі старостою Лиманської  ОТГ Олексієм Мікулиним. Він ознайомив учасників з роботою своєї громади.

По завершенню Медіашколи, журналісти-учасники підготували матеріали, що висвітлюють особливості реформи децентралізації в громадах області, для публікації в місцевій пресі та в збірнику Академії української преси «Децентралізація в Україні».


За підтримки:

U–LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right