Семінар «Україна-НАТО: інтеграція, плани, реалії через медійне висвітлення» відбувся у Києві

18.05.2018  

16-17 травня 2018 року в Києві відбувся семінар «Україна-НАТО: інтеграція, плани, реалії через медійне висвітлення». Захід організувала Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Учасники семінару отримали знання про перспективи та умови вступу України до НАТО. Дізналися про цілі Північно-Атлантичного блоку, навчилися шляхам ефективного донесення цих знань до цільової аудиторії. Були розвінчанні міфи про НАТО як виключно військовий блок, про неможливість вступу до блоку країн, де йде конфлікт, про потребу повністю виконати стандарти НАТО до вступу до блоку. Обговорили питання пов’язані з конфліктом на Сході країни.

На початку заходу Габріеле Бауманн, керівниця Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні зазначила, що на її думку журналістика – це четверта влада в суспільстві, яка не тільки інформує суспільство, а ще й формує думки, контролює те, що говорять інші, наприклад, політики: «Ми дуже сподіваємось і надалі працювати над тим, щоб ЗМІ були більш інформованими, якіснішими і незалежними».

Валерій Іванов

Президент Академії української преси Валерій Іванов розповів учасникам про діяльність міжнародної організації АУП та підкреслив наступне: «Будь-яка інформація має бути пов'язана з життєвими інтересами та потребами цільової аудиторії. Інакше вона не подолає бар'єр уваги, не дійде до свідомості аудиторії». 

Начальник відділу співробітництва з міжнародними організаціями Управління міжнародного співробітництва Департаменту стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України Петро Канана, в свою чергу, оголосив аудиторії комплексний пакет допомоги НАТО Україні.  Його перспективи практичної реалізації в контексті євроатлантичної інтеграції.

Віталій Мартинюк

Олексій Генчев

Провідні експерти з питань безпеки та міжнародної співпраці роз’яснили актуальні питання євроатлантичної інтеграції України. Керівник міжнародних програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Віталій Мартинюк працював по блоку «Невійськова співпраця з НАТО як спільна протидія гібридним загрозам. Баланс між пропагандою та інформуванням». В той час, як заступник директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ Олексій Генчев приділив увагу історії та перспективам політики інтеграції України до НАТО.

Андрій Юричко

Сергій Череватий

Віктор Набруско

Експерти-медійники друкованих та онлайн видань, радіо та телебачення — Андрій Юричко, Віктор Набруско, Сергій Череватий навчали учасників висвітлювати міжнародну політику доступно та ефективно. Зауваживши, що суспільне призначення журналіста – це проінформувати публіку про можливі проблеми у майбутньому, сприяти появі такої суспільної думки, яка б унеможливила драматичні події.

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right