Презентовано посібник з медіаграмотності для ЗВО

08.07.2024  

07 липня 2024 року Академія української преси долучилась до презентації видання “Практикум із медіаграмотності для ЗВО: навчально-методичний  посібник з неформальної  освіти”. 

Історія посібника розпочалася із реалізації мініпроєкту “Лабіринти медіаграмотності” Сумським державним педагогічним університетом імені А. С. Макаренка”, який підтримала Академія української преси в 2023 році. Проєкт заклав підвалини для подальшої співпраці між різними закладами вищої освіти України та створення спільного практичного посібника з медіаграмотності.

Академію на заході представив Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, який презентував результати роботи організації з розвитку медіаосвіти за минулий та поточний рік, окремо акцентуючи на показниках реалізації грантових мініпроєктів та щорічному всеукраїнському конкурсі вправ із медіаграмотності.  

“Особливо приємно, коли бачиш довготривалий ефект від проєктів, підтриманих АУП, що трансформуються у такі необхідні сьогодні видання. І оскільки пропаганда вже багато десятиліть як інтегрована в наш інфопростір, ми так само маємо всеохопно інтегрувати методики розвитку критичного мислення в усі можливі освітні програми, предмети та напрями, щоб навчити здобувачів освіти виявляти маніпуляції до того, як вони почнуть впливати на їх свідомість”, – наголосив Максим Запорожченко під час презентації.

Дякуємо колегам із СумДПУ ім. А. С. Макаренка за співпрацю, ініціативність та постійну участь у заходах Академії української преси! 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right