«Моніторинг політичних новин» був обговорений у прямому ефірі Громадського радіо

26.02.2018  

25 лютого у прямому ефірі Громадського радіо президент Академії української преси Валерій Іванов розповів про «Моніторинг політичних новин». Це  дослідження АУП провела за участю вчених Інституту соціології НАН України методом контент-аналізу новин прайм-тайму (19:00-23:00) семи провідних українських телеканалів – «Інтер», «1+1», «Україна», СТБ, ICTV, UA:Перший та 5 канал.

Під час ефіру Валерій Іванов зауважив, що за даними моніторингу українське суспільство основну інформацію бере саме з цих телеканалів та додав: «Показник балансу дуже цікавий. Він дозволяє побачити: журналісти намагаються нав'язати свою точку зору, чи все ж таки дають аудиторії можливість вибрати. Ще один важливий показник — це кого використовують в якості експертів. Не слід забувати, що в інформаційних жанрах, журналісти не мають права висловлювати своє бачення ситуації».  

Проведення цього дослідження мало підтримку американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс

Ефір можна переглянути за посиланням>>>

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right