Меморіал пам’яті загиблим журналістам на війні розміщено на факультеті журналістики Львівського Національного університету імені Івана Франка

27.10.2023  

Вітання, друзі! 

Без слова буде важко отримати перевагу в здобутті перемоги. Без фотознімків світові буде важко усвідомити масштаби жаху. Без журналістської професії неможливо обійтися у цій війні. 

Академія української преси разом з багаторічним партнером — Фондом Фрідріха Науманна за Свободу торік створили проєкт про медійників, життя яких обірвало повномасштабне вторгнення. 

Ми створили 36 історій про життя та смерть журналістів, обʼєднавши ідею вшанування пам'яті та поваги у проєкті «Носії пам'яті. Журналісти, що загинули на російсько-українській війні». 

26 жовтня 2023 року Меморіал презентовано та розміщено в експозиції Львівського Національного університету імені Івана Франка.

Валерій Іванов, президент АУП та Юлія Кулик, координаторка проєктів АУП, авторка Меморіалу обговорили зі студентами та викладачами університету нові реалії, яких зазнав журналістський фах. Складнощі, з якими стикаються медійники під час роботи та безпекові рамки, які інколи не залежать ні від кого. 

Протягом тижня (до 01.11.23 включно) Меморіал буде розміщено у Львові за адресою: вулиця Університетська 1. Запрошуємо переглянути та ознайомитися з некрологами загиблих журналістів. 

Щиро вдячні Львівському Національному університету імені Івана Франка за допомогу та підтримку. 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right