Маніпулятор, пропагандист, журналіст — тонка межа

05.04.2018  

03-04 квітня 2018 року в Сєвєродонецьку відбувся тренінг «Журналістика конфліктів: стереотипи, лексика, акценти». Захід організований Академією української преси за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation, A Project of the German Marshall Fund of the U.S.

Тренінг, який присвячений конфліктним питанням у суспільстві, передбачав проінформувати учасників щодо основних складнощів під час професійної діяльності. Надати кваліфіковану допомогу у створенні журналістського матеріалу та роз’яснити контраверсійні питання.  Навчали журналістів провідні медіаексперти — Володимир Мостовий та Андрій Юричко.

Володимир Мостовий (ліворуч), Андрій Юричко (праворуч)

Захід розпочав виконавчий директор Академії української преси Андрій Коваленко. Він детально ознайомив учасників із діяльність, головними цілями та функціями міжнародної організації АУП та окреслив майбутні перспективи спільного проекту «Журналістика конфліктів: стереотипи, лексика, акценти».

Володимир Мостовий

Під час тренінгу засновник суспільно-політичного тижневика «Дзеркало тижня», екс-голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий акцентував увагу на репутації журналіста та його робочих принципах: «Стереотипи стоять на заваді точній передачі світосприйняття аудиторією дійсності. Журналіст має бути дуже обережним у підборі формулювань, визначень, щоб не стати маніпулятором та пропагандистом».

Андрій Юричко

Медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко наголосив учасникам про складність у роботі з конфліктними темами та зазначив: «В справжньому конфлікті завжди є дві сторони, які переконані у своїй правоті. Завдання журналіста полягає у чіткому розмежуванні фактів і коментарів, дотримання журналістських стандартів».

Проект здійснюється за підтримки
Black Sea Trust for Regional Cooperation,
A Project of the German Marshall Fund of the U.S.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right