Легкі гроші в інтернеті обіцяють тільки шахраї

13.09.2022  

8 вересня 2022 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вебсемінар “Фінансові шахрайства в інтернеті під час війни”.

Протягом чотирьох годин тренери ділилися з учасниками практичним кейсами, аналізували їх, а також вивели практичні алгоритми для роботи в майбутньому. 

Крім цього експерти дали відповіді на такі питання: 

  • шахрайства з надання неіснуючого житла в оренду;
  • вимагання передоплати за евакуаційні перевезення;
  • придбання військової амуніції через інтернет з передоплатою;
  • як працюють алгоритми соцмереж та хто стоїть за розповсюдженням фейків;
  • фейкові повідомлення з проханням про допомогу ЗСУ, хворим дітям, пораненим бійцям, переселенцям;
  • як не попастись на гачок фейкового волонтера;
  • критерії фішинговості сайтів та профілів соцмереж;
  • опрацьовуємо «відгуки» користувачів та формуємо критичне мислення.

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Аудиторія має бути підготовленою для того, щоб давати відсіч спробам заволодіти її майном. Тре усвідомлено приймати рішення, пов’язані не тільки з фізичною, але й фінансовою безпекою». 

Вчитель-методист, відмінник освіти України. 23 роки працювала вчителькою економіки Хмельницької гімназії № 1 імені Володимира Красицького. Авторка п’яти навчальних програм для середньої школи, зокрема «Я – клієнт банку», «Власна справа», «Основи сімейної економіки» та понад 30 посібників з економіки для учнів 10–11 класів і викладачів. Співавтор підручника «Громадянська освіта» для 10 класу Ганна Горленко прокоментувала: «Правду в інтернеті треба ретельно шукати, а фейки знайдуть вас самі.  Легкі гроші в інтернеті обіцяють тільки шахраї». 

На жаль, це був останній вебсемінар на цю тему. Але ми будемо раді бачити Вас на інших наших заходах.  Більше інформації Ви знайдете в наших анонсах

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right