«Коли журналіст хоче працювати, а колеги – допомогти, немає нічого неможливого», – херсонське видання «Новий день» відновлює роботу в новому форматі

06.09.2022  

«Коли журналіст хоче працювати, а колеги – допомогти, немає нічого неможливого», – херсонське видання «Новий день» відновлює роботу в новому форматі

Трохи в цьому є заслуга і Академії української преси.

Керівник Академії української преси, член НСЖУ Валерій Іванов розповів, що з діяльністю «Нового дня» знайомий близько двох десятиліть.

– Це – дійсно якісне регіональне видання, і дуже сумно, що воно опинилося в скруті, – сказав Валерій Феліксович у коментарі пресслужбі НСЖУ. – Але в скруті зараз уся країна. Те, що «Новий день» перебрався до Львова і зберіг колектив, – це дуже добре. Мене дуже тішить, що завдяки допомозі колег видання може продовжувати свою діяльність, подавати достовірні, перевірені відомості про те, що робиться в Україні, на війні.

Очільник НСЖУ Сергій Томіленко каже, що вдячний Академії української преси, яка допомогла залучити міжнародних донорів, котрі в критичний момент підтримали колег, і саме ця підтримка стала визначальною для того, щоб редакції з окупованих територій змогли працювати на новому місці, перейшовши в цифровий формат.

– За підтримки колег-журналістів наша сім’я (ми з дружиною Людмилою і дочкою Оксаною працюємо в газеті) отримала житло, львівський Центр журналістської солідарності виділив техніку для роботи, – розповідає Анатолій Жупина. – Крім того, завдяки сприянню НСЖУ і Академії української преси міжнародні донори виділили нам кошти на 3 місяці для виплати зарплат працівникам.

Більше про те, як змогла у такий важкий час вижити впливова херсонська газета "Новий день" у публікації на сайті Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right