Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка – престур зарубіжних журналістів з п`яти країн

08.06.2022  

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка – триває престур зарубіжних журналістів з п`яти країн (Португалія, Румунія, Грузія, Болгарія, Чорногорія), який організовує Академія української преси в рамках міжнародного проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» (“ReportingTours to Ukraine”).

«Світ має знати, що насправді відбувається в Україні під час російської агресії, – вважає президент АУП Валерій ІВАНОВ. – Не треба вірити російській пропаганді, варто приїхати самим і подивитися на що перетворилися квітучі українські міста після візиту «визволителів». 

– Журналісти відвідали кладовище автомобілів, в яких, при спробі евакуації, окупанти розстрілювали дітей та жінок. 

– Зруйнований міст до Ірпеня, який зупинив просування російських танків.

– Поспілкувалися із очевидцями звірств російських окупантів та поговорили про гуманітарні напрямки роботи місцевої влади. 

Публікації про Україну в рамках проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» регулярно з`являються у зарубіжних медіа (на травень – вже близько двохсот публікацій, включаючи фотографії у впливових американських виданнях «Нью-Йорк таймс» та «Вашингтон пост»). 

Метою проєкту є збільшення кількості та покращення якості журналістського висвітлення, що здійснюється зарубіжними медіа на теми війни та подій в Україні, відмовившись від повідомлень з неперевірених джерел.

#ReportingTours

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right