Інновації в освіті: як штучний інтелект допомагає розвивати медіаграмотність – результати вебсемінару АУП

2-3 жовтня Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела п’ятий вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації”.  

Медіаграмотність – це ключ до виживання в епоху стрімкого розвитку ШІ та технологій. 57 учасників вебсемінару обговорили разом з тренерами, як впроваджувати нові технології для підвищення медіаграмотності та боротися з дезінформацією. 

Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор, зазначив: “Зараз перед нашою країною стоять екзистенціальні виклики. Але важливим є розвиток, причому розвиток сучасних технологій навчання та створення майбутнього. Саме тому ми проводимо ці тренінги, які користуються шаленою популярністю. Щиро вдячні старим, надійним партнерам з Фонду Фрідріха Науманна за Свободу за співробітництво з цьому проєкті”.

Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, зауважив: “Жоден із попередніх тренінгів не схожий один на одного. Кожного разу ми доопрацьовуємо програму, наповнюючи її новими інструментами, лайфхаками та рекомендаціями щодо використання ШІ в роботі. Ми слідкуємо за останніми оновленнями, щоб зміст тренінгів був максимально актуальним на момент проведення”. 

Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка, прокоментував: “Сучасний вчитель повинен йти якщо не попереду своїх учнів у освоєні нових технологій - то точно разом з ним. Хоча мета використання LLM часто відрізняється. Для вчителів ми акцентуємо увагу на автоматизації рутини з оформлення документів та на підборі аналогічних кейсів для пояснень тем та перевірки рівня знань”. 

Слідкуйте за нашими анонсами в нашому Telegram-каналі за посиланням.

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
«Мультимедійне онлайн-медіа «АУП-info»
(ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-00988)
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right