05_05_10

11.05.2010  

5 травня 2010 р. у Посольстві ФРН в Україні відбулась подіумна дискусія «Етика в редакційному повсякденні». Дискусія була зорганізована Фондом Фрідріха Науманна «За свободу» та Академією Української Преси за підтримки Посольства ФРН в Україні.
Учасники: Томас Урбан - німецький журналіст, кореспондент газети Зюддойче Цайтунг у Варшаві, Москві, Києві; проф. Валерій Іванов – президент Академії Української Преси; Сергій Рахманін - завідувач відділу політики тижневика «Дзеркало тижня». Модератор - д-р Хайке Дьорренбехер - керівник Представництва Фонду Фрiдрiха Науманна «За Свободу» в Україні та Білорусі.
В рамках заходу презентовано нове видання - посібник «Етика в редакційному повсякденні», підготовлений до друку Академію Української Преси за підтримки Фонду Фрiдрiха Науманна «За Свободу». В основі книги – Пресовий кодекс Німецької пресової ради, який є обов‘язковим етичним зобов‘язанням щодо якості для цілої галузі. Видавці газет і журналістів, а також обидві великі профспілки журналістів в Німеччині розробили ці стандарти якості і стали ними керуватись. Наведені та ретельно розібрані в посібнику приклади трапляються і в українському, і в німецькому редакційному житті. На думку авторів, ця книга має підштовхнути до впровадження описаних норма етики в редакційне повсякдення. Вона сприятиме подоланню розриву між щоденними вимогами та ідеалами. В Україні, де останнім часом стандарти нівелюються, конче потрібна вільна та незалежна від держави та олігархів преса.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right