15-17_04_10

26.04.2010  

15-17 квітня 2010 року представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та Академія Української преси провели в м. Буча (Київська обл.) «Школу соціальної журналістики. Модуль 7: Як писати про зміни клімату».
Мета проекту - проведення практичного курсу підготовки журналістів, які пишуть на екологічну тему, зокрема - про проблему зміни клімату; привернення уваги українського суспільства до нагальних проблем зміни клімату задля реалізації права громадян на життя в безпечному середовищі.
Учасники отримали інформацію про основні міфи та факти про проблему зміни клімату та практичні поради як писати на цю тематику; які прогнозуються наслідки від зміни клімату для України, як регіони можуть використовувати економічні механізми Кіотського протоколу для модернізації промисловості.
Протягом 2012 року продовжаться переговори ООН зі зміни клімату по формуванню міжнародної угоди по скороченню викидів. Україна активно буде брати учать в переговорах і питання, які цікавлять українців, поки що не вирішені: яким буде зобов'язання для України, які це матиме наслідки для економіки, чи буде Україна надалі торгувати квотами, тощо.
Тренерами виступили: Олег Хоменок – радник з питань друкованих ЗМІ Інтерньюс Нетворк. Має багаторічній досвід у журналістиці, зв’язках з громадськістю, менеджменті НУО, навчанні журналістів та медіа-консультуванні. Олег Хоменок є автором книжок та публікацій з історії періодичної преси та навчання журналістів; Ірина Ставчук – Координатор програми зі зміни клімату Національного Екологічного центру, магістр за напрямком „Екологічний менеджмент та політика”, Міжнародний Інститут Промислової та Екологічної Економіки, Лундський Університет, Швеція; Андрій Мартинюк - Президент Рівненського еко-клубу.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right