Семінар в Запоріжжі

19.04.2007  

16 квітня в м. Запоріжжя Академія Української Преси за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні з метою подальшого становлення практик підготовки журналістів в рамках системи підвищення кваліфікації, формування збалансованого та ґрунтовного підходу до висвітлення новин в Україні розпочали серію регіональних тренінгів з основ журналістики.

У тренінгу взяли участь журналісти з Донецької, Луганської, Запоріжської, Дніпропетровської, Миколаївської та Кіровоградської областей ( загалом 12 видань).
Учасники тренінгу отримали необхідні знання та навички з основ журналістики: що таке жанри журналістики, як працювати з новинами, вимоги до новинних публікацій, принципи побудови новинних публікацій. Також журналістам були презентовані ситуативні приклади графічних елементів оформлення текстів: фотографії, малюнки, колажі, інформаційна графіка. Під час практичної частини тренінгу журналісти готували новину на основі прес-релізу.
Оцінюючи тренінг учасники майже одностайно побажали продовження навчання.
В заході взяв участь Марко Наокі Лінс, керівник відділу преси та протоколу Посольства Німеччини в Україні.
АУП відзначає вмотивованість групи і має намір запросити її в повному складі на 2- денний семінар з новинної журналістики, який відбуватиметься 31.05-1.06 в м. Дніпропетровську.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right