Семінар-практикум «Як написати якісне інтерв’ю» від тележурналістки Олександри Марченко

07.01.2015  

20 та 21 грудня 2014 року в рамках проекту «Твій вибір #FreedomUkraine» чернігівські школярі та київські студенти взяли участь у семінарі-практикумі, який провела тележурналістка Олександра Марченко. Пізнаючи техніки написання короткого та довгого інтерв’ю, учасники проекту знову поверталися до теми свободи, Майдану та Революції.
Олександра, познайомивши аудиторію з важливою інформацією, підготувала завдання, які допомогли випробувати нові знання на практиці. Спочатку тренувалися ставити запитання одне одному, потім пробували спілкуватися із відвідувачами музею Івана Гончара. Наступного дня завдання ускладнилося: учасники проекту, як справжні журналісти, брали інтерв’ю у киян просто на вулиці, попередньо підготувавши по кілька запитань. Така вправа мала навчити дітей не боятися комунікувати з незнайомцями, чітко формулювати запитання і «викручуватись», якщо раптом інтерв’ю пішло не за планом.
Під час занять юні інтерв’юери також вчилися писати і редагувати власні матеріали. На завершення семінару-практикуму Олександра розповіла про те, як готуватися і як писати довге інтерв’ю. Порадила учням завжди перечитувати побільше доступної інформації про людину, у якої береться інтерв’ю, за будь-яких обставин триматися впевнено та починати розмову з нейтральних запитань, адже це дозволяє обом учасникам інтерв’ю трохи розслабитись і вгамувати хвилювання.

Слідкувати за новинами можна на сторінках:
http://www.mymedia.org.ua/
/
www.honchar.org.ua
https://www.facebook.com/aupfoundation
https://www.facebook.com/freedomchoiceUA?fref=ts
www.facebook.com/honchar.museum
www.facebook.com/pages/Музей-Майдану
Хештег #FreedomUkraine

Підготовлено за підтримки програми MYMEDIA, яка фінансується DANIDA

Автор: Інна Кролевецька

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right