Літня школа 2013

14.08.2013  

9-13 серпня 2013 року відбулась Друга Літня школа для викладачів середніх загальноосвітніх шкіл. Школу організували Академія Української преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України за підтримки програми ЗМІ Міжнародного фонду «Відродження».

У Літній Школі взяли участь педагоги з Харківської, Полтавської Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Чернігівської, Миколаївської областей і АР Крим. Переважно це викладачі тих середніх шкіл, що вже беруть участь у всеукраїнському експерименті із впровадження медіаосвіти у навчально-виховний процесс (експеримент розпочався 2011 року) і викладають предмет «Медіакультура» для старшокласників та представники регіонів та закладів, які планують розпочати викладання предмету «Основи медіаграмотності» з 2013\14 року у відповідності до рекомендацій щодо його впровадження, які в 2013 році надало Міністерство освіти та науки України.

Під час школи відбулась низка лекцій та практикумів від експертів. Зокрема, про ефекти та впливи мас-медіа і теорію масової комунікації розповідав Валерій Іванов, президент АУП. Любов Найдьонова, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, говорила з учасниками про вікові особливості впливу медіа на дітей, а також про соціально-психологічну модель медіаосвіти в Україні.

Учасники прослухали лекції про рекламні стратегії і вплив реклами від Тетяни Ковтун, викладача Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка; про маніпуляції у медіа розповідав Андрій Кулаков (МГО «Інтерньюз-Україна»); про вплив інтернету на майбутні покоління Андрій Маштаков, експерт з нових медіа; медіатренер Олег Хоменок –розповідав про медіа як бізнес та типологію ЗМІ; як створити сучасну шкільну газету, учасникам розповів медіа експерт Сергій Чернявський, а про історію фотомистецтва і критичне мислення говорила Вікторія Мироненко з Photocult.

Під час школи учасники ділись своїм досвідом та напрацюваннями (адже чимало вчителів та психологів були керівниками гуртків чи факультативів з медіаграмотності ще до початку експерименту) і демонстрували зразки медіатворчості учнів.

Під час Літньої школи учасники вперше змогли відвідати один з провідних медіа – телецентр 1+1 медіа. Під час візиту на телецентр відбулася екскурсія по ньюзруму і зустріч з головним редактором ТСН Тетяною Пушновою.

Фото з Літньої школи 2013

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right