Всеукраїнська науково-практична конференція «Медіаосвіта: європейський досвід та українські перспективи в контексті шкільної та післядипломної педагогічної освіти» (18-19 квітня, 2013 р.)

22.04.2013  

18-19 квітня 2013 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Медіаосвіта: європейський досвід та українські перспективи в контексті шкільної та післядипломної педагогічної освіти».
Співорганізатори: МОН України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, МБФ Академія Української Преси, Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського (Кафедра суспільних дисциплін та методики їх викладання, Кафедра філологічних дисциплін та методики їх викладання, Кафедра психології), Чернігівське обласне відділення Спілки журналістів України. Голова оргкомітету: проф. В. Ф. Іванов, Президент АУП
Основні напрями роботи конференції:Теоретичні засади медіаосвіти, методика впровадження та застосування, історія розвитку медіаосвіти. Вітчизняний та зарубіжний досвід, медіаосвіта як педагогічна інновація, медіаосвіта як напрямок випереджаючої освіти, роль медіаосвіти у соціалізації особистості.
Виконавчий директор АУП О. Волошенюк виступила з двома доповідями: «Ландшафт медіаосвіти-2013» та «Документальний кінематограф в системі медіаосвіти». Також відбулась презентації підручника «Медіаосвіта і медіаграмотність», виданого за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Примірники підручника отримали викладачі двох експериментальних шкіл Чернігівської області – Козелецької гімназії № 1 та Інформаційно-технологічного ліцею № 16 Чернігівської міської ради, де з 2013 року факультатив «Медіа культура» читають випускники Першої Літньої школи АУП для вчителів СШ (проведена за підтримки МФВ). Конференція мала міждисциплінарний характер: учасники почули виступи учителів середніх загальноосвітніх закладів, які впроваджують медіа освіту, викладачів, науковців та методистів ВНЗ, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, співробітників наукових закладів, був презентований підхід до меді освітянських проблем через аналіз медіа-арту.
Науковий збірник статей та тез конференції вийде друком за два тижні.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right