Х Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

21.03.2013  

З 22 по 28 березня в Києві пройде Х Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року правозахисні заходи та кінопокази на фестивалі Docudays UA об’єднані спеціальною темою – «Вибір є!». Також в рамках фестивалю буде презентований підручник «Медіаосвіта та медіаграмотність» під час лекції «Сучасні медіаосвітні тренди в Україні та за кордоном». Лекцію прочитає директор МБФ «Академія української преси» Оксана Волошенюк. Гостями фестивалю є відомі кінематографісти, правозахисники, журналісти та активісти з усього світу.
В 2013 р. команда фестивалю підготувала надзвичайно цікаву добірку спеціальних показів, серед яких можна знайти як бунтівні стрічки, так і документальні бестселери.
Фільм-відкриття цьогорічного Docudays UA – іронічна стрічка «Твердиня», в якій чеські режисери Клара Тасовська та Лукаш Кокеш проводять екскурсію Придністров’ям, або ж «музеєм тоталітаризму просто неба». Ви побуваєте в місці, де час завмер і життя застигло у вічній подобі маленького Радянського Союзу, де люди навчилися балансувати на межі існування в «неіснуючій державі» та позиранням у бік ЄС.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right