Новини від медіаосвітян Криму

22.02.2013  

20 лютого в кіномедіацентрі КРП «Киновідеопрокат» відбулася чергова зустріч-семінар кримських медіапедагогів. Зустріч була підготовлена спільно з Плахоцькою Людмилою Володимирівною, методистом КРІППО. Семінар складався з двох частин: круглий стіл по обміну досвідом роботи по впровадженню медіаосвіти і тренінг «Шкільне телебачення. Методика і технологія підготовки телеінтерв'ю».
Перед початком круглого столу відбулося вручення нагород учасникам Кримського конкурсу соціальної реклами, який проводився в грудні 2012. Переможці одержали дипломи та грамоти, подарунки від Творчої Спілки «Союз кінематографістів Криму» – ( DVD-диски з фільмами про Крим), і призи від кримського відділення Асоціації кіноосвіти і медіапедагогіки України. Академія Української преси підготувала для шкіл навчальні посібники з журналістики, які також були передані школам. Кожна школа одержала DVD-диск із записом кращих соціальних відеороликів конкурсу.
На круглому столі виступили: директор Бахчисарайського НВК «Школа-гімназія» Ольга Безбородкина і завуч Лівадійської ЗОШ Людмила Олександрова. Вони розказали, як відбувається медіаосвітній процес в їх школах і презентували роботи школярів, які самостійно готують інформаційні сюжети з життя школи, роблять анімаційні стрічки, екранізують літературні твори, знімають соціальні ролики..
Семінар «Шкільне телебачення. Методика і технологія підготовки телеінтерв'ю» провела науковий керівник експерименту з впровадження медіаосвіти заступник Директор КРП «Кіновідеопрокат», регіональний координатор АУП з медіаосвіти О. В. Куценко. Вчителі дізналися про методику підготовки до проведення інтерв’ю, довідалися про види питань, а потім ознайомилися з методами і технологічними прийомами зйомки цього важливого журналістського жанру. Наприкінці семінару вчителі проаналізували відео сюжети з інтерв’ю, побачити недоліки, помилки і вдалу роботу.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right