19_06_12

02.07.2012  

18-29 червня 2012 р. в Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулися перші двохтижневі курси «Основи медіаосвіти» для вчителів області та обласного центру.
Курс складався з наступних розділів;
Теоретичні основи медіаосвіти (14 годин);
Науково-методичне забезпечення медіаосвіти (14 годин);
Основи сучасної аудіовізуальної культури (16 годин);
Медіаосвіта як засіб розвитку критичного мислення (16 годин).
У роботі курсів використовувалися інноваційні технології, зокрема, інтелект-карти, а також технологія обробки медіатекстів НОПС (універсальний інтелектуальний фільтр, який відтворює структуру природного інтелекту людини).
Керівником курсів став координатор Всеукраїнського експерименту з впровадження медіаосвіти в загальноосвітніх навчальних закладах, к.т.н., доцент кафедри інноваційних освітніх технологій Сергій Аркадійович Іванов, випускник Першої школи з медіаосвіти АУП (2011 р.). У роботі курсів взяла участь відомий кримський медіа педагог Олена Віленівна Куценко, завідувач сектору виховної роботи та позашкільних закладів управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Володимирівна Хівріч та інші.
Перша група запорізьких освітян у складі 19 вчителів, у тому числі зі шкіл Запорізького регіону, які з 2011/12 н.р. беруть участь у всеукраїнському експерименті з впровадження медіаосвіти, отримала відповідний сертифікат підвищення кваліфікації з курсу «Основи медіаосвіти».
Зі слухачів курсу створено творча група з медіаосвіти, яка працюватиме і надалі. Планується проведення подібних курсів та створення творчих груп у містах і районах області.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right