18_08_11

23.08.2011  

15 – 20 серпня 2011 р. відбулась Перша Літня Школа з медіаосвіти (за підтримки Програми У-медіа). Організатором Школи виступила Академія Української Преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інститутом соціальної та політичної психології Національної Академії педагогічних наук, Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Рильського Національної академії наук України. Учасниками Школи стали 16 педагогів вищої школи, посеред них - викладачі обласних інститутів післядипломної освіти, викладачі гуманітарних дисциплін педагогічних ВНЗ.
З 2011 року розпочинається всеукраїнський експеримент з впровадження медіаосвіти у навчально-виховний процес в загальноосвітніх закладах України, який відбуватиметься в 7 областях та м. Києві. Затверджені заявки 80 загальноосвітніх шкіл, які братимуть участь в означеному експерименті. Тож частина учасників Школи – це координатори експерименту, частина – викладачі обласних інститутів післядипломної освіти, які мають на меті впроваджувати у вибіркову частину перепідготовки вчителів Навчальну програму «Медіаосвіта (медіаграмотність)», ухвалену секцією післядипломної педагогічної освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Викладачами Школи виступили - Голова Асоціації кіноосвіти та медіапедагогіки Росії, головний редактор журналу "Медиаобразование", проректор з наукової роботи Таганрозького державного педагогічного інституту ім. А.П.Чехова, доктор педагогічних наук, професор О.В. Федоров, президент Академії Української преси, завідувач кафедри Київського національного університету ім. Т.Шевченка, доктор філологічних наук, професор В.Ф.Іванов, доктор філологічних наук, професор Маріупольського університету Г.Г.Почепцов, голова Спілки кінематографістів України, кінознавець С.В.Тримбач, співробітники Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОНмолодьспорту України, відділу кіномистецтва Інституту ім. М.Рильського, Академії педагогічних наук України, медіа-експерти громадських організацій, зокрема - МГО Інтерньюс-Україна.
АУП спільно з партнерами приступає до підготовки першого навчального посібника для студентів з медіаосвіти і передбачає, що група слухачів Літньої Школи стане першою фокус-групою з його апробації.

Проведення літньої школи стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та програму «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк.
Всі думки, що були висловлені під час заходу, не обов’язково відображають точку зору USAID та Інтерньюз Нетворк.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right