Досвід АУП представлено на Всеукраїнській конференції

21.05.2024  

Креативний простір для ідей та медіаграмотних ініціатив був створений у форматі проведення всеукраїнської конференції яка відбулася на базі  Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка.

Враховуючи актуальність відомого вислову Сократа, який казав: «все що людина говорить не з власного досвіду, то не варто довіри», Тетяна Іванова, медіаекспертка Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету детально представила досвід діяльності організації, яку ми проводимо у галузі медіаграмотності під час війни.

Учасникам конференції була представлена діяльність АУП в галузі проведення тренінгів з медіаграмотності, у тому числі і навчання тренерів; поінформовано про авторську видавничу та методичну діяльність, зокрема, про публікацію нових посібників, навчально-методичних програм, методичних розробок, ігор та вправ для розвитку навичок медіаграмотності та критичного мислення.

Не залишила байдужими розповідь Тетяни Іванової і про такі проекти АУП, як створення Гуманітарного штабу для допомоги журналістам, і прес-тури у прифронтові області для закордонних журналістів, які мають знати правду про цю жахливу війну.

І ще одне. Ми знаємо, що Герої живуть у наших серцях, доти, поки живе пам’ять про них. Саме тому, АУП є авторкою сумного, але благородного меморіального проєкту «Носії памʼяті. Журналісти, що загинули на російсько-українській війні» в якому ми вшановуємо пам’ять журналістів, які виконуючи свій професійний обов’язок, загинули на цій війні.

Сподіваємось, що досвід АУП, який був представлений професоркою Тетяною Івановою на цьому заході буде в нагоді медіапедагогам, журналістам, громадським активістам та усім тим, хто переймається проблемами медіаосвіти та критичного мислення наших громадян.

Додамо, що модератором конференції  була надійна партнерка та стейкхолдерка, досвідчена медіатренерка кандидатка педагогічний наук Марина Ячменик.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right