Документування правди на передовій - прифронтове відрядження АУП та НСЖУ

Журналісти Академії української преси разом з представниками Національної спілки журналістів України відвідали прифронтові райони, де війна нещадно руйнує життя мирних жителів. Під час візиту вони завітали до зруйнованої редакції газети "Ворскла", яка стала однією з багатьох жертв російських атак на цивільну інфраструктуру.

"Журналісти важливі, а друкована преса безцінна в зоні бойових дій", – підкреслив президент АУП Валерій ІВАНОВ. Ці слова особливо актуальні в умовах, коли українські журналісти продовжують працювати на передовій, документуючи жахливі наслідки війни та руйнувань, а російські війська продовжують обстрілювати мирне населення.

Головний редактор газети "Ворскла" Олексій ПАСЮГА (тримає прапор ліворуч) та голова Національної спілки журналістів України Сергій ТОМІЛЕНКО (тримає прапор ліворуч). 

Нагадуємо, що Росія систематично знищує цивільну інфраструктуру, яка не має жодного стосунку до військових об’єктів. Багато будівель, що піддаються обстрілам, ніколи не використовувалися військовими й були (і ще навтіь є)  винятково мирним обʼєктами. Журналісти зафіксували на відео результати обстрілів у прифронтових селах, де зруйновано будинки, лікарні та інші об'єкти цивільної критичної інфраструктури.

Під час своїх поїздок по прифронтових селах представники АУП мали можливість поспілкуватися з місцевими активістами. Вони не лише вислухали їхні історії, а й задокументували все, що побачили, щоб донести правду до світової спільноти. Це важливо, адже робота журналістів стає потужним інструментом у боротьбі з російською пропагандою, яка продовжує перекручувати реальні події в Україні.

Фото зруйнованої редакції з Фейсбук сторінки Олексія ПАСЮГИ.  

Такі поїздки дозволяють збирати не лише текстові свідчення, але й візуальні докази, які стають вагомими аргументами в інформаційній війні.

А матеріал про відрядження вийшов друком у черговому випуску газети "Ворскла".

 

#
«Мультимедійне онлайн-медіа «АУП-info»
(ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-00988)
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right