АУП та МОН підписали Меморандум про співпрацю задля розвитку медіаграмотності в освіті

16.09.2024  

Міністерство освіти і науки України (МОН) та Академія української преси (АУП) об'єднали зусилля для поширення медіаграмотності та критичного мислення серед освітян та учнів!

Цей Меморандум про співпрацю, підписаний Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та президентом Академії української преси Валерієм Івановим, має на меті інтеграцію медіаграмотності в освітній процес. Завдяки цій ініціативі учасники освітнього процесу матимуть можливість підвищити свої навички критичного споживання медіа та протистояння дезінформації.

🔍 Що передбачає співпраця?

  • Спільне проведення офлайн та онлайн заходів для вчителів і учнів, спрямованих на підвищення медіаграмотності;
  • Розробка та вдосконалення навчально-методичних матеріалів, що допоможуть викладачам інтегрувати медіаграмотність у навчальні програми;
  • Проведення досліджень для визначення потреб в освітньому середовищі щодо медіаграмотності та критичного мислення.

🌍 Чому це важливо? У сучасному світі, де інформаційний простір заповнений фейками та маніпуляціями, критичне мислення стає ключовою навичкою. Співпраця між МОН та АУП триває вже понад 15 років, проте саме зараз вона сприятиме створенню інноваційних підходів до навчання, розробці освітніх проектів та поширенню найкращих українських і міжнародних практик. Це означає, що нове покоління українців отримає потужний інструмент для навігації у сучасному інформаційному світі!

Спільними зусиллями МОН і АУП прагнуть дати освітянам та учням суперздібність — вміння критично мислити та не потрапляти на гачок фейкових новин. Учасники зможуть пройти серію захоплюючих тренінгів, долучитися до розробки сучасних методичних матеріалів, і головне — стати медіаграмотними супергероями у своїх школах і університетах!

Академія української преси та Міністерство освіти і науки України запрошують усіх зацікавлених долучатися до ініціативи та активно брати участь у спільних заходах. 

Залишайтеся з нами та слідкуйте за активностями, які змінюють українську освіту на краще!

Далі буде ще більше інтригуючих новин, цікавих проєктів та непередбачуваних подій. Пам'ятайте: хто володіє інформацією — той володіє світом, а ми ще й навчимо, як по-сучасному її перевіряти! 😉

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right