Розпочався Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

08.08.2017  

1 серпня стартував конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка.

Співзасновник конкурсу Олександр Аронець, представляючи деталі премії, наголосив: «Премія імені Василя Сергієнка – громадська ініціатива журналістів та громадських діячів, активістів Революції Гідності, що має на меті належне вшанування пам’яті героя Небесної сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка, якого було жорстоко вбито за його журналістську та громадську діяльність під час Революції Гідності. Ініціатива ставить на меті підтримку талановитих та сміливих регіональних журналістів-розслідувачів, популяризацію громадської активності та розслідування корупційних діянь місцевих «еліт».

Місія проекту – об’єднати журналістську спільноту, підтримати та захистити розслідувальну журналістику, особливо, на регіональному рівні, де журналісти-розслідувачі фактично є беззахисними.

На думку ініціаторів, премія також дозволить встановити стандарти розслідувальної журналістики і стане свідченням високого професіонального рівня працівника ЗМІ.

За словами співзасновника Премії імені Василя Сергієнка Олександра Аронця, розслідувальна журналістика залишається найбільш ризикованим і небезпечним видом діяльності.

Члени експертної ради конкурсу на здобуття премії ім. Василя Сергієнка: Віталій Портников – публіцист, телеведучий, Сергій Квіт – доктор наук, професор  Могилянської Школи Журналістики, Соня Кошкіна – журналіст, телеведуча, шеф-редактор сайту “Лівий берег – LB.UA”, Дмитро Лиховій – журналіст, головний редактор сайту “Новинарня”, Юрій Бондар – член Правління Національної спілки журналістів України, завідувач кафедри соціальних комунікацій Інституту журналістики Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, Михайло Шаманов – креативний продюсер і ведучий розслідувального проекту “Абзац” на Новому каналі, Наталія Лигачова – журналіст, шеф-редактор порталу Детектор медіа, Микита Василенко – професор кафедри періодичної преси Інституту журналістики Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, Володимир Мостовий – фундатор та багаторічний головред газети “Дзеркало тижня”, голова Комісії з журналістської етики, Валерій Іванов – доктор філологічних наук, професор, президент Академії української преси, Тетяна Воронцова, головний редактор газети «Нова молодь Черкащини», співзасновник конкурсу та Юрій Грицик – головний редактор ІА «Вголос».

Прийом конкурсних робіт триватиме з 1 по 31 серпня 2017 року. До участі приймаються матеріали, що були опубліковані з 1 січня 2016 по 31 серпня 2017 року. Оцінювання робіт членами експертної ради триватиме з 1 вересня по 7 вересня 2017р. Премія передбачає 5 номінацій з кількома підномінаціями для регіональних та загальноукраїнських ЗМІ: найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ, найкраще розслідування у друкованому ЗМІ, найкраще ТБ-розслідування, розслідування громадськими активістами, блогерами, а також гран-прі Оргкомітету конкурсу. Переможців нагородять грошовою премією та пам’ятним Дипломом. Церемонія нагородження відбудеться 8 вересня – у Міжнародний день солідарності журналістів.

Деталі на сайті: www.serhienko.org.

Подати заявку >>>

Контактна особа з боку оргкомітету - Олександр Аронець
 тел. 066 848 27 22, 093 395 66 21; konkursserhienko@gmail.com;

Довідково:

Василь Сергієнко – відомий черкаський журналіст, поет, соціолог, громадський діяч. Викрадений з власного будинку у Корсунь-Шевченківському 4 квітня 2014 року, наступного дня його тіло зі слідами катувань було знайдено у Виграївському лісі. У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка – В. Мельника, який працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова. Місцеві активісти та журналісти вважають, що замовником убивства є саме Бобов, який міг у такий спосіб помститися за гострі журналістські розслідування Василя Сергієнка. Проте Бобов не проходить по справі навіть у якості свідка. Наразі тривають судові засідання, покарати замовників і виконавців убивства вимагають місцеві депутати та журналісти. 

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right