Майбутнє медіаосвіти – її інтеграція у навчальний процес

24.10.2016  

24 жовтня 2016 року відбулася зустріч представників Академії української преси та представників Громадського фонду «Центр підтримки ЗМІ» (Киргизстан).  

20161024_122726_HDR

Оксана Волошенюк, Валерій Іванов, Алмаз Курманкалієв (зліва направо).

20161024_115228

До України з метою набуття досвіду впровадження медіаосвіти та медіаграмотності прибули генеральний директор Громадського фонду «Центр підтримки ЗМІ» Алмаз Курманкалієв, програмний менеджер Громадського фонду «Центр підтримки ЗМІ» Назгуль Курманалієва та проектний менеджер Громадського фонду «Центр підтримки ЗМІ» Жибек Телеушева.

Основною метою візиту стало обговорення та підписання Меморандуму про забезпечення взаємного співробітництва та сприяння спільній роботі в галузі підвищення медіаграмотності й розвитку соціально відповідальної журналістики в суспільстві.

20161024_122549

20161024_122559

Під час зустрічі Валерій Іванов, президент АУП, зауважив: «Україна йде західним шляхом впровадження медіаосвіти, тобто шляхом її інтеграції у навчальні предмети. У цьому майбутнє розвитку медіаосвіти в Україні, але є й певні складності, основна – яким чином контролювати чи відбувається процес інтеграції медіаосвіти. Але так як медіаосвіта вже є елементом навчальних планів та програм й навчальні заклади зобов’язані їм слідувати, то з упевненістю можна стверджувати, що інтеграція відбувається».

Алмаз Курманкалієв відзначив: «Ми бачимо та прагнемо перейняти процес успішного впровадження медіаосвіти Україною, щоб пропустивши через власну призму, розпочати не менш успішний розвиток медіаосвіти та медіаграмотності на теренах Киргизстану».

Співпраця передбачає взаємний обмін досвідом і знаннями, накопиченими у відповідних сферах діяльності, шляхом участі представників України та Киргизстану в семінарах, конференціях, бізнес-форумах, круглих столах та інших заходах, організованих партнерами; обмін інформацією щодо впровадження передових методів і моделей розвитку медіаграмотності серед населення; організацію взаємного доступу до інформаційних фондів і баз даних партнерів.

20161024_140640

20161024_140649

Також киргизькі друзі та партнери сьогодні зустрілися з представниками Міністерства освіти і науки України, НПУ ім. М. П. Драгоманова, медіаекспертами та медіапедагогами, партнерами АУП у сфері впровадження медіаосвіти. До завершення візиту запланована участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Практична медіаосвіта: інноваційні стратегії розвитку», поїздка до Чернігова з метою знайомства з розвитком медіаосвіти на регіональному рівні та урок медіаграмотності в одній зі столичних шкіл.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right