Тренінг з написання інтерв'ю

02.02.2015  

31 січня та 1 лютого 2015 року в рамках роботи молодіжної редакції газети «Твій вибір #FreedomUkraine», яка організована МБФ "Академія української преси" за підтримки MYMEDIA, відбувся тренінг-семінар з написання інтерв’ю, який провели студенти Школи журналістики Українського католицького університету Оксана Піддубна, Наталія Ревко та Маргарита Тулуп.

Упродовж дня школярі, що приїхали з Чернігова та Сєвєродонецька, опановували цей жанр журналістики завдяки теоретичним та практичними порадам, що підготували їхні тренери. Зокрема, учасники редакції розглянули види та структуру інтерв’ю, визначили його переваги у друкованій та відеоверсії, проаналізували діяльність декількох відомих інтерв’юерів, а саме Романа Скрипіна та Ксенії Собчак, дізналися, як грамотно та коректно ставити запитання до респондента, засвоїли, як правильно себе поводити під час інтерв’ю.

По завершенню теоретичної частини школярі перевірили засвоєну інформацію у такий спосіб: тренери підготували для кожного аркуш паперу із написаним на ньому ім’ям відомої людини. Імена не повторювались, тож юним журналістам треба було сформулювати по три питання до свого респондента так, щоб їхні колеги могли його вгадати. Автори найкращих запитань отримали солодкі призи.

Також тренери порадили почитати матеріали журналістів, на чиєму досвіді можна збагатитись знаннями про інтерв’ю. Серед них: Сергій Дорофєєв,
Святослав Цеголко, Володимир Познер, Ларі Кінг, Опра Вімфрі.

Незважаючи на такий напружений день, Оксана, Наталія та Маргарита не відпустили учасників проекту без домашнього завдання: зробити повноцінне інтерв’ю.

Тож тренінг-семінар пройшов під гаслом: «Працювати, працювати і ще раз працювати!», адже «Непідготованого журналіста видно зразу», – як зазначила Оксана Піддубна.

Автор: Ірина Щепіна

Слідкувати за новинами інтерактивного виставкового проекту можна на сторінках:

http://www.mymedia.org.ua/

/

www.honchar.org.ua

https://www.facebook.com/aupfoundation

https://www.facebook.com/freedomchoiceUA?fref=ts 

www.facebook.com/honchar.museum 

www.facebook.com/pages/Музей-Майдану 

Хештег #FreedomUkraine 

Підготовлено за підтримки програми MYMEDIA, яка фінансується DANIDA в рамках медіа лабораторії «Твій вибір #FreedomUkraine»

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right