Медіаосвіта в сучасному світі

16.12.2013  

26 листопада 2013 року відбувся тренінг «Медіаосвіта в сучасному світі» для учнів 10-11 класів Родніковського навчально-виховного комплексу. Тренінг провели практичний психолог Кадурина Л. І. та класний керівник 11 класу Бондарчук А. В.
Основним завданням тренінгу було формування загального уявлення про медіаосвіту як про пріоритетний напрям сучасної освіти в світі та Україні.
Тренінг складався з двох частин: теоретичної та практичної.
З теоретичними питаннями учнів познайомила Кадурина Л. І. Головним чином до їхньої уваги була представлена презентація «Медіаосвіта в сучасному світі», в якій розкривались теоретичні питання також були заслухані повідомлення учнів про медіаосвітній процес в Росії, Україні та європейських країнах.
Другу частину – практичну провела Бондарчук А. В.
Учні працювали в групах, заповнюючи пусті клітинки схеми своїми дефініціями терміну «медіаосвіта». Також аналізували тест, виокремлюючи факти та судження. Знайомились з матеріалами ЗМІ, аналізуючи їх за сформованим викладачами алгоритмом. Учні створювали листівки про медіаосвіту та повинні були підтвердити або ж спростувати твердження відомого канадського філософа, філолога, літературного критика Маршала Маклюена: «Для того, аби жити в сучасному суспільстві, потрібно бути медіаграмотним».

Фото з тренінгу

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right