Міський семінар директорів навчальних закладів м. Кременчука

25.11.2013  

20 листопада 2013 року на базі Кременчуцького колегіуму № 25 Кременчуцької міської Ради відбувся міський семінар директорів навчальних закладів м. Кременчука «Інформаційно-психологічна безпека навчального закладу: впровадження вітчизняної моделі медіаосвіти в навчальний процес».
Начальник управління освіти м. Кременчука, канд. філ. наук Москалик Г. Ф. на відкритті семінару наголосив на особливостях інформаційної доби, на нових викликах, які постають перед освітою в епоху глобалізації. Привітала учасників та зробила акцент на важливості впровадження медіаосвітніх інновацій директор Кременчуцького міського науково-методичного центру Никифоренко О. М.
Москалик Т. О., директор Кременчуцького колегіуму № 25, презентувала досвід упровадження медіаосвіти у навчально-виховний процес їхнього закладу.
Завідувач центру практичної психології і соціальної роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського Муліка К. М. ознайомила з особливостями впровадження медіаосвіти у Полтавській області, наявними сучасними інформаційно-методичними матеріалами, акумульованими у ПОІППО, партнерами по запровадженню інновацій з медіаосвіти, а саме МБФ «Академія української преси» (президент Іванов В. Ф.) та Інститут соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України – (директор Слюсаревський М. М.).
Онищенко О. В., вчитель-методист світової літератури, викладач медіакультури, випускниця Літньої школи з медіаосвіти АУП провела з директорами інтерактивні вправи «Барометр», «Дослідження і аналіз медіатекстів», «Фоторепортаж», «Кіноклуб».
Також поділилися кращим досвідом участі у експериментальній діяльності з медіаосвіти директори: Кременчуцького ліцею № 11 – Бикова Н. О. та ЗОШ № 16 – Довбня О. В.
Керівники навчальних закладів зацікавились проблемою формування інформаційної грамотності учнів. У підсумках семінару було наголошено на необхідності широкого впровадження медіаосвіти у навчальні заклади.

Додаткову інформацію можна запросити у завідувача центру практичної психології та соціальної роботи ПОІППО Муліки Катерини Миколаївни, телефон 61-50-64, моб. 0507291200, e-mail eka-mulika@yandex.eu

Фото з події

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right