Семінар у Ялті 23-25 серпня, 2013 року

28.08.2013  

23-25 серпня 2013 року Академія Української преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України та Асоціацією кіноосвіти та медіапедагогіки за підтримки програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду Відродження провела в м. Ялта семінар «Практична медіаосвіта: методика критичного аналізу аудіовізуальних текстів під час уроків та в позакласній роботі» для представників середніх шкіл, які впроваджують медіаосвіту в АР Крим.
Учасниками семінару стали 25 вчителів з 24 навчальних закладів АР Криму, в тому числі – з двадцяти експериментальних навчальних закладів, де вже викладається медіаосвіта і чотирьох закладів, які планують розпочати цю діяльність в 2013/14 рр. На сьогодні медіаосвітні завдання в Криму відвідують 889 учнів, задіяні 194 педагоги.
Під час семінару Людмила Плахоцька, методист навчально-методичної лабораторії школознавства і координації методичної роботи КРІППО розповіла яким чином розпочати експериментальну роботу в навчальному закладі; Олена Куценко, науковий координатор експерименту з впровадження медіаосвіти в Криму ознайомила з підсумками проведення експерименту на різних рівнях - дошкільному, шкільному, позашкільному, для дорослих. Про рекламу як про джерело інформації і значення соціальної реклами розповів Валерій Дубровський, доцент кафедри історії та соціально-гуманітарних дисциплін, випускник Першої Літньої школи з медіаосвіти АУП. Медіапедагоги познайомились із застосуванням методів критичного мислення під час аналізу медіатворів і з досвідом роботи університетського кіноклубу. Цю сесію провели викладачі Кримського Гуманітарного Університету Валентина Потапенко і Ольга Скрипник, випускниця Зимової школи з медіаосвіти АУП. На завершення вчителі спільно розробили сценарії медіауроків і позакласних заходів з медіаосвіти.

Фото з семінару

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right