Літня школа для педагогів 2013

20.08.2013  

15-19 серпня 2013 року відбулась Літня школа для викладачів педагогічних коледжів. Школу організували Академія Української преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України за підтримки програми У-Медіа. Це перший інтенсивний навчальний курс з медіаосвіти для представників коледжів.
У Літній Школі взяли участь педагоги з Херсонської, Донецької, Волинської, Київської, Черкаської, Чернігівської, Вінницької, Закарпатської, Тернопільської областей та м.Києва. Значна частина освітян – учасників школи вже з 2013/14 року будуть викладати новий предмет «Медіаосвіта» у відповідності до рекомендацій щодо його впровадження, які в 2013 році надало Міністерство освіти та науки України.
Під час школи відбулась низка лекцій та практикумів від експертів. Зокрема, про ефекти та впливи мас-медіа і теорію масової комунікації розповідав Валерій Іванов, президент АУП; про маніпуляції у медіа розповідав Андрій Кулаков (МГО «Інтерньюз-Україна»); про вплив інтернету на майбутні покоління Андрій Маштаков, експерт з нових медіа; медіатренер Олег Хоменок –розповідав про медіа як бізнес та типологію ЗМІ; а про історію фотомистецтва і критичне мислення говорила Вікторія Мироненко з Photocult, про класичні фільми українського кінематографу – кінокритик Сергій Тримбач, голова НСКУ. Міні-курс з методики викладання медіаосвіти прочитала російський медіапедагог Ірина Челишева. Куратором школи, яка здійснювала щоденну рефлексію, була медіа-тренер Людмила Гуменюк. Виконавчий директор АУП провела кінопрактикуми, під час яких учасники переглянули нові польські кінокартини (за сприяння Польського Інституту у Києві) та українські («Уроки української», р-ра Р.Батицького). Відбувся також візит на телецентр групи 1+1 медіа, де педагоги зустрілись з шеф-редактором ТСН Тетяною Пушновою.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right