Новини з Кримського регіонального центру медіаосвіти АУП (діє за підтримки У-медіа)

13.05.2013  

Новини з Кримського регіонального центру медіаосвіти АУП (діє за підтримки У-медіа)

Координатор: Олена Куценко

20 квітня 2013 року відбулося чергове заняття постійно діючого семінару для вчителів експериментальних шкіл АР Крим з впровадження медіосвіти

В квітні до 17 шкіл, які впроваджують медіаосвіту в АР Крим вже впродовж 2 років, приєдналися ще три – Научненська ЗОШ Бахчисарайського району, Родніковський НВК «ЗОШ - гімназія» Сімферопольського району і Ніжньогірський НВК «Школа – гімназія» № 3 Ніжньогірського району. Учасниками семінару стали директори та завучі означених шкіл, а також представники методкабінету.
На початку семінару йшлось про план роботи на травень, контрольне анкетування учнів 10 – 11 класів, що відвідували факультатив з основ медіа культури особистості, та підготовку до підсумкового звіту шкіл.
Другий пункт семінару – це, вже традиційний, круглий стіл – презентація шкіл. Розповідали про свою діяльність чотири школи:

  • Почетненський НВК«школа-ліцей» Красноперекопської районної ради – в експерименті школа перший рік, поки що готують базу для викладання основ медіаосвіти на 2013/2014 н.р. – проведено педрада, на який розглядалися перспективи викладання медіаосвіти в школі; створена творча група вчителів з медіаосвіти; на батьківських зборах проводилося анкетування і обговорення сімейної медіакультури; проведено моніторинг рівня медіакультури школярів. В школі відбувся конкурс медіа творчості учнів. На наступний рік навчальний рік вже заплановано факультатив в 10 класі.
  • Петровська загальноосвітня школа I-III ступенів ім. І.А.Єгудіна Красногвардійської районної ради – в школі працює медіаклуб, вчителі використовують медіаосвітні технології на уроках і в позашкільній роботі, працює відеостудія, видається шкільна газета, учні школи приймають участь в різноманітних конкурсах і фестивалях.
  • Євпаторійський НВК «Гімназія з поглибленим вивченням англійської мови №8». У вересні 2011 року створена шкільна медіалабораторія, а в 2012/2013 навчальному році викладався курс «Основи медіаосвіти» (факультатив) в 10-х класах. Розпочала працювати шкільна телестудія – виходять шкільні новини, інтерв’ю, репортажі. Видається шкільна газета і «Літературний альманах», де публікуються твори учнів та вчителів.
  • Вірменська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 (див. Новини далі)
  • Після круглого столу відбувся тренінг «Шкільне телебачення. Випуск новин – практичні кроки». Учасники переглянули роботи учнів, аналізували помилки; вчилися розрізняти поняття «інформаційний сюжет» і «репортаж»; отримали рекомендації щодо технології зйомки відеосюжетів.

    #
    envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right