Інформація партнерів-медіаосвітян

25.02.2013  

8 лютого 2013 року на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського відбулася нарада «Створення інноваційного медіа-простору у навчальних закладах Полтавської області».
На ній були присутніучасники експериментальної діяльності Полтавщини за темою «Науково-методичні засади впровадження вітчизняної моделі медіа-освіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів» – упроваджувачі всеукраїнського експерименту з 8 навчальних закладів області та зацікавлені станом сучасної медіа-грамотності, впливу Інтернету, телебачення, реклами на соціалізацію учнів практичні психологи, вчителі інформатики, директори та заступники директорів навчальних закладів, а також проректор з наукової роботи ПОІППО С. Ф. Клепко, працівники центру педагогічних інновацій та інформації ПОІППО Г. О. Сиротенко і Л. М. Іщенко - всього 26 осіб. Зважаючи на актуальність проблеми, було вирішено розпочати експериментальну діяльність з упровадження медіа-освіти на регіональному рівні. Такі заявки подали 7 шкіл.

Протягом 2012 року за сприяння Міжнародного благодійного фонду «Академія Української преси», Інституту соціальної та політичної психології НАПН України представники Полтавщини брали участь у «Літній школі з медіа-освіти» (6-8 серпня 2012 р., м. Зазим’є Київської області), річній конференції з медіа-освіти (6-8 серпня 2012, туристична база «Зазим’є»), науково-практичному семінарі «Як створити сучасну шкільну газету» (22-23 листопада 2012 р., м. Харків). У ході наради медіа-педагоги та медіа-психологи області обмінялися отриманою інформацією у різних акціях, зокрема про особливості створення сучасної шкільної газети, презентацію у шкільній газеті учнів та їхніх проблем (відстеження аудиторії, запитів, формування контенту). Учасники літньої школи з медіа-освіти Ольга Онищенко (м. Кременчук) та Наталія Масляник (м. Комсомольськ) провели з присутніми на нараді вправи «Контент-аналіз новин», «Фотографія за вікном» та інші, спрямовані на дослідження медіа-тексту, візуальних образів, які розвивають критичне мислення та формують здатність орієнтуватися у світі інформації. Педагогів області зацікавили ігрові вправи на матеріалі медіа.

На базі центру практичної психології і соціальної роботи ПОІППО сформувалася і постійно оновлюється база методичних матеріалів для інтегрованого запровадження медіа-освіти у навчальні заклади області, заплановано проведення низки акцій, спрямованих на підготовку медіа-педагогів, медіа-психологів області.

Деталі на сайті

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right