Новини партнерів-медіаосвітян

14.12.2012  

Новини партнерів-медіаосвітян:
12 грудня 2012 року в м. Енергодар на базі Енергодарської багатопрофільної гімназії «Гармонія» відбувся міський теоретико - практичний семінар «Проблеми формування медіакультури учасників НВП в умовах розвитку інформаційного освітнього простору навчального закладу».
У семінарі, організатором якого став НМЦ управління освіти, взяли участь начальник управління освіти Плахотна Тетяна Олексіївна, директор Науково-методичного центру управління (НМЦ) освіти Букреєва Світлана Михайлівна, методисти НМЦ, директори загальноосвітніх шкіл, керівники позашкільних навчальних закладів, заступники директорів з виховної роботи.
Метою семінару було мотивувати керівників навчальних закладів до пошуку нових форм розвитку медіакультури під час викладання в умовах побудови інформаційного суспільства.
Під час семінару актуалізувались основні положення Концепції про розвиток медіаосвіти в Україні, розглядалися питання змісту та основних завдань навчальних закладів у контексті медіаосвіти, обговорювалася управлінська модель системного впровадження медіаосвіти у навчально-виховний процес .
Під час семінару було проаналізовано спільну діяльність Науково-методичного центра та шкіл міста щодо впровадження медіаосвіти упродовж 2010-2012р.р. у межах Всеукраїнського експерименту; презентувався веб-ресурс міської творчої групи з проблем впровадження курсу за вибором «Медіакультура» http://laskova10.blogspot.com/. Для учасників семінару було проведено відкрите навчальне медіаосвітнє заняття з учнями 10-х класів ЕБГ «Гармонія» з теми "Види засобів масової комунікації". .
Учасники семінару відзначили актуальність даної проблеми і виявили зацікавленість щодо реалізації та розвитку ідей щодо розвитку медіаосвіти в школах та позашкільних закладах міста.

Автор повідомлення Ласкова Наталія Олександрівна,
методист НМЦ, відповідальний за інформатизацію
в управлінні освіти

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right