12.08.12

10.08.2012  

З 9 по 12 серпня 2012р. Академія української преси провела Другу Літню Школу з медіаосвіти для викладачів вищих навчальних педагогічних закладів та інститутів післядипломної педагогічної освіти (Зазим’є, Київська обл.). У Школі взяли участь 16 викладачів вищої школи з 11 регіонів України. Партнерами заходу є Інститут інноваційних технологій та змісту освіти МОНмолодьспорту України та Інститут соціальної та політичної психології НАПН України. Мета Школи – підготовка викладачів для впровадження в систему вищої освіти навчального предмету «Медіаосвіта (медіаграмотність)».
Викладачами школи були медіа-експерти АУП, Інтерньюз-Нетворк, МГО «Інтерньюз-Україна», викладачі Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, науковці інститутів Академії педнаук, та ін.
Учасники прослухали інтенсивний курс, який включив основи теорії масової комунікації, основи викладання медіаосвіти як навчального предмета, дізнаються яким чином розрізняти маніпуляції в медіа, отримають навички з аналізу медіа-текстів тощо.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу. Інформація, представлена на ньому, є відповідальністю Академії Української Преси та не обов’язково відображає точки зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз Нетворк.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right