25.02.12

25.02.2012  

24-25 лютого 2012 р. у м. Дніпропетровськ відбувся семінар «Практична медіаосвіта» - заключний третій захід в серії навчальних програм для вчителів – учасників експерименту, започаткованій Академією Української Преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інститутом соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України і, в даному випадку, з Дніпропетровським обласним інститутом підвищення кваліфікації вчителів. Разом з дніпропетровськими вчителями його учасниками стали медіапедагоги Запоріжжя.

І в Дніпропетровській, і в Запоріжської областях по 10 шкіл є учасниками експерименту «Науково-методичні засади впровадження вітчизняної моделі медіаосвіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів», який передбачає вперше в країні введення спецкурсу в «Медіа культура» в регулярну шкільну освіту.

Перший день семінару був присвячений теоретичному блоку під час якого представники АУП – Президент проф. В.Іванов та Директор фонду О.Волошенюк, прочитали лекції «Медіа і громадська думка», «Ефекти мас-медіа», «Стандарти журналістики»,«Український медіа простір: тенденції розвитку».

Наступного дня відбулося моделювання медіаосвітнього уроку, де педагоги виступали в якості учнів. Практикум провели співробітники лабораторії масової комунікації та медіаосвіти під керівництвом завідувачки к.п.н. Л.А. Найдьонової.

Під час заходу були презентовані підходи до впровадження медіаосвіти в середній школі та програми освітян Дніпропетровської та Запорізької областей по впровадженню медіаосвіти в середній школі.

Захід пройшов за підтримки Програми ЗМІ Міжнародного фонду «Відродження»

Інформація: Оксана Волошенюк, Директор АУП, тел: 067 5049802

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right