Відбувся з’їзд Комісії журналістської етики

20.11.2006  

19 листопада у Будинку кіно Національної спілки кінематографістів України відбувся з’їзд Комісії журналістської етики. У з’їзді взяли участь понад 100 журналістів з усієї країни.

За ініціативи Комісії було випущено підручник «Журналістська етика» (автори – Валерій Іванов та Володимир Сердюк). За цим підручником заплановано низку семінарів для викладачів журналістської етики.

«Я сподіваюсь, що наш підручник принесе користь, - каже Валерій Іванов, президент Академії української преси. - Ми провели вже два семінари для викладачів. Студенти мають знайомитись із професійною етикою з самого початку, а не на четвертому курсі, коли їм це викладають. Вони вже тоді не вчаться, вони вже журналісти-практики. Зараз молодь є занадто цинічною, і коли вони приходять до редакції для них головне - мета, а засоби досягнення не важливі. Це страшно. Старша людини це відчуває і навіть якщо і зробила чи сказала щось не те, то їй соромно, а у молоді такого немає. Тому я вважаю, що етиці треба вчити на перших курсах і з більшою кількістю годин».

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right