ОГОЛОШУЄМО ПІДСУМКИ КОНКУРСУ МІНІПРОЄКТІВ «МедіаОрієнтир для освітян територіальних громад»

17.09.2024  

Академія української преси оголошує результати конкурсу на підтримання мініпроєктів, що сприятимуть розвитку медіаграмотності.

Членами журі були оцінені всі проєкти, надіслані на конкурс «МедіаОрієнтир для освітян територіальних громад». До складу журі увійшли: Євтушенко Раїса, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України, відповідальна за упровадження медіаосвіти у загальну середню освіту; Запорожченко Максим, менеджер медіаосвітніх програм АУП; Скляревська Гала, головна редакторка «Детектор Медіа»; Штурхецький Сергій, журналіст, голова Незалежної Медіа-Профспілки України. 

Проєкти були оцінені за наступними критеріями:

  • чіткість і відповідність;
  • інновації та креативність;
  • чи була аудиторія чітко визначена та сформульована в описі, чи є цілі та ідеї концепції ясними та послідовними;
  • бюджет є реалістичним та обґрунтованим;
  • наявність інструментів вимірювання ефективності проекту.

У результаті із 54 заявок, що були надіслані на конкурс мініпроєктів «МедіаОрієнтир для освітян територіальних громад» журі обрали переможцями 10 організацій:

Організація Назва проєкту
1. Громадська організація «ЗНАК ІСТИНИ» «МедіаІстина в медіабезпеці»
2. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради» «Освітяни громад підкорюють медіаграмотність»
3. Лідери освітніх ініціатив "Медіаосвіта для всіх і кожного!"
4. Зарожанський ліцей Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області Шкільне радіо як  інструмент медіаграмотності, верифікації контенту та інформаційної безпеки навчального закладу.
5. ГО "Ти - Медіа" Пізнай - інтегруй - впроваджуй. Медіаграмотність для вчителів
6. Благодійна організація "Фонд регіонального та місцевого розвитку "Синергія" Едукація для освітян Полтавщини: Покращуємо медіаграмотність сільських територіальних громад регіону
7. Редакторка Марія Кузьмин Медіаграмотний педагог - медіаграмотні учні
8. ГО "Крок до людей" "Підвищення рівня медіаграмотності в освітньому просторі"
9. Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького Академія медіаграмотності
10. Запорізький національний університет, кафедра української літератури (AI)llusion: медіа(НЕ)грамотність в епоху постправди

Слідкуйте за реалізацією проєктів на ресурсах переможців конкурсу та Академії української преси.

Дякуємо усім, хто зацікавився конкурсом та надіслав пропозиції проєктів. Ми сподіваємося, що вони будуть підтримані та реалізовані у майбутньому.

При виникненні запитань звертайтеся до асистентки проєктів АУП Юлії Рицик за телефоном 067-372–27–33 або за електронною адресою info@aup.com.ua

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right