ВІДЧУЙ РИТМ МЕДІА РАЗОМ З ПРОФЕСІОНАЛАМИ!

13.09.2024  

Перший навчальний тиждень для майбутніх студентів-журналістів на Кафедрі соціальних комунікацій Маріупольського державного університету почався, як завжди: мотивуюче, цікаво й несподівано. Замість довгих лекцій та нотацій майбутні журналісти змогли вочевидь побачити та відчути усі тонкощі журналістського фаху. Перед ними виступали відомі журналісти-практики, а також піарники та рекламісти.

Завітала до Кафедри і Академія української преси (АУП), яка є давнім партнером університету. Відкрив знайомство зі студентами-журналістами Президент АУП Валерій Іванов.

Він представив досвід роботи АУП в галузі взаємодії з журналістами під час війни, причому, у всіх сферах: матеріальна допомога, вшанування пам’яті загиблих, організація прес-турів західних журналістів на фронт та інше.

Тетяна Іванова, завідувачка Кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету та медіа-тренер АУП у своєму виступі сконцентрувалася на навчальних програмах для журналістів, а саме на проведенні різноманітних тренінгів, вебінарів, круглих столів, конференцій і т. п.

Основний меседж виступу полягав у тому, що навчання йде згідно основних тенденцій розвитку журналістики й журналістської освіти зокрема.

Вивчаючи досвід передових європейських країн й аналізуючи вітчизняні реалії війни, АУП у своїй навчальній діяльності сконцентрувалася на таких основних напрямках, як: військова журналістика, діджиталізація та мультимедійна журналістика, фактчекінг та протидія дезінформації, якісна журналістика й конфліктна-чутлива комунікація. Не забуваємо також й про штучний інтелект, а саме про те, як журналісту етично взаємодіяти з ним та не нашкодити своєму іміджу, а головне не втратити довіру своїх споживачів і достовірно подавати те, що відбувається.

У цьому плані, є дуже доречний вислів журналістки Ханни Арендт: «Функція журналістики полягає не в тому, щоб розважати чи інформувати, а в тому, щоб будити совість».

Сподіваємось, що першокурсники, завдяки «зірковому тижню» теж змогли побачити свою майбутню професію, такою, яка вона є і якою вона має бути у європейській країні.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right