Презентовано новий онлайн-курс АУП “Інструменти штучного інтелекту для освіти”

09.08.2024  

08 серпня 2024 року Академія української преси презентувала онлайн-курс для педагогів “Інструменти штучного інтелекту для освіти”, який складається із 10-ти відеоуроків та охоплює практичні аспекти використання ШІ в освітньому процесі, професійній діяльності та під час медіаспоживання. Курс створений за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Україні, МЗС ФРН та Civil Society Cooperation.

“АУП відстежує всі тренди, які існують в сучасному інформаційному світі і одним із найголовніших сьогодні є використання штучного інтелекту в різних сферах, в тому числі й в освіті. І ми дякуємо партнерам, що підтримали цю ініціативу, яка покликана значно покращити якість освітнього процесу” – зазначив на початку заходу Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, співправтор курсу. 

Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи Миколаївського ОІППО, співавторка курсу, презентуючи зміст та наповнення відеоуроків, зауважила: “Щоб говорити про штучний інтелект з учнями, педагоги мають самі бути обізнаними в цій галузі, розуміти його можливості, обмеження та ризики. І якщо штучний інтелект може допомогти вчителям підготуватися до занять з учнями, урізноманітнити та осучаснити навчальний матеріал, полегшити певну рутинну діяльність, то треба це використовувати, але виважено та відповідально. Ми прагнули, щоб завдяки цьому відеокурсу кожен педагог міг отримати найбільшу користь від використання інструментів ШІ в своїй роботі”.  

Варто зазначити, що навчання за онлайн-курсом відбувається на платформі AUP+ (посилання у першому коментарі), де необхідно пройти нескладний процес реєстрації, розпочати навчання, переглянути всі відеоуроки в зручному темпі, відповісти на тестові питання та у разі успіху – отримати згенерований сертифікат від Академії української преси. До кожного з відеоуроків автори створили додаткові матеріали для узагальнення матеріалу.

Понад тисяча освітян з усієї України спостерігали за прямою трансляцією презентації курсу, яка відбулася на YouTube-каналі АУП. Запрошуємо до перегляду та закликаємо проходити курс!

 

Платформа для онлайн-курсів AUP+: https://plus.aup.com.ua 

Презентація курсу: https://www.youtube.com/live/bLRI4Qsq49o  

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right