НСЖУ та АУП презентували документальноий фільм про незламність редактора прифронтової газети

29.07.2024  
Cпеціальний показ документального фільму НСЖУ "На межі: історія незламності редактора прифронтової газети" відбувся в Національній академії СБУ. Це стрічка про неймовірного Василя Мирошника, редактора газети "Зоря" із Золочева Харківської області, який щотижня ризикує життям, доставляючи свіжі випуски читачам у прифронтові села.
Перегляд фільму супроводжувався глибокою дискусією за участі самого героя стрічки та відомих фронтових кореспондентів з Харкова - Ганни Черненко та Володимира Павлова.
Говорили про важливість журналістської роботи в часи війни, про інформаційний опір окупантам, про те, як слово стає зброєю проти ворога.
Особлива подяка ректору Академії СБУ Андрію Черняку за гостинність та підтримку, за розуміння важливості журналістської професії. На показі були курсанти та викладачі Академії, також відомі журналісти, медіаексперти, авторитетні представники сил оборони.
Під час заходу відбулася ще одна знакова подія - вперше вручили спеціальний прапор НСЖУ "Журналісти важливі" з шевроном "Воєнний кореспондент". Його отримали Ганна Черненко і Володимир Павлов. Цей прапор зберігатиметься в Центрі журналістської солідарності в Харкові як символ мужності наших колег з медіа в часи війни.

«У цій стрічці не має вибухів, але від цього драматизм і трагічність ще більше підсилюється», – сказав один із учасників дискусії.

Академія української преси сприяла появі цього документального фільму, вартого перегляду та осмислення.
«Коли не працює світло та звʼязок, а єдине джерело інформації – друковане видання – ми розуміємо важливість підтримувати друковані медіа, які продовжують свою місію інформування читачів. Вірність підписників, колишніх листонош, продавчинь магазинів, через які видання розповсюджуються, які діляться своїми досягненнями, болями та мріями – це символ незламності українців. І російській пропаганді важко цьому щось протиставити», – вважає президент АУП Валерій ІВАНОВ.
Нагадуємо, що разом із Національна спілка журналістів України (НСЖУ) Академія української преси проводить систематичну підтримку регіональних медіа прифронтових районів. Ми також дякуємо всім міжнародним партнерам, які сприяють цій програмі підтримки.
#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right