За підтримки АУП німецmrе видання Süddeutsche Zeitung підготувало репортаж про героїчну 65 бригаду ЗСУ

04.07.2024  

За підтримки АУП на сторінках німецького видання Süddeutsche Zeitung з’явився розгорнутий репортаж про бойові будні 65 бригади Збройних Сил України, яка тримає оборону в районі Роботиного на Запоріжжі

Матеріал підготували журналісти Флоріан Хассель та Фрідріх Бунгерт, ризикуючи власним життям заради висвітлення правди про війну. Репортаж детально розкриває складні умови, в яких перебувають українські захисники: постійні обстріли, брак особового складу, застаріла техніка. Особливу увагу приділено героїзму українських воїнів, які, незважаючи на всі труднощі, й далі стримують ворога.

«Від тих, із ким я тут починав, майже нікого не залишилося в живих. І в той час, як росіяни постійно надсилають сюди нову техніку й людей, ми, незважаючи на наші втрати, отримуємо мало підкріплень», – розповідає головний герой репортажу, капітан Михайло з позивним «Сайгон».

Важливу роль у підготовці матеріалу відіграв пресофіцер 65 бригади Сергій Скібчик, який допоміг журналістам безпечно працювати в зоні бойових дій та організував їхнє спілкування з військовослужбовцями.

Організацію поїздки німецьких журналістів на передову здійснював український воєнкор, виконавчий директор Академії української преси Андрій Коваленко.

Продовження на вебсторінці Національної спілки журналістів України 👇
https://nsju.org/novini/nimeczki-zhurnalisty-pidgotuvaly-reportazh-pro-geroyichnu-65-tu-brygadu-zsu/

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right