Тренінговий проєкт АУП для жінок у Австрії триває

03.06.2024  

Як бути емпатичним до свого партнера? Чи достатньо просто сказати: «Я тебе розумію?», чи потрібні ще дуже важливі слова і почуття та вміння комунікувати? А як бути переконливим, коли ведеш переговори з роботодавцем?

Саме цим питанням присвячений проєкт Академії української преси, який реалізується спільно з Cultural Platform Ukraine-Tirol —Культурна Платформа Україна-ТірольТіроль. Цей проєкт налічує цикл тренінгів з питань психологічної  адаптації та соціалізації українських жінок у культуру Австрії.

Є така легенда, коли хочуть пояснити, що таке емпатія у людських стосунках, пригадують трагедію «Титаніка».

У той момент, коли його загибель вже була неминучою, поряд пропливало інше судно «Каліфорнія». Системи сповіщення того часу ще не працювали так ефективно і командир «Титаніка» дав наказ влаштувати салют, щоб матроси на судні «Каліфорнія» побачили це і прийшли на допомогу.

Але, трапилося те, що трапилося.

З «Каліфорнії», дійсно, побачили святкові залпи салюту. Але реакція була очікуваною. Вартові «Каліфорнії» доклали керівництву, що на «Титаніку» розважаються багатії.

Знаєте, багато з нас, пропливають повз наших близьких наче «Каліфорнії», навіть не здогадуючись, як вони мовчазно кричать та  благають нас про допомогу. Саме так можна алегорично описати сутність емпатії.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right