«Подивіться уважніше, що відбувається»: журналістський фестиваль у Інсбруку

13.05.2024  

Різні голоси та думки, альтернативні точки зору та погляди на майбутнє, дискусії, обговорення й пошук спільних актуальних трендів та цінностей.

Все це відбулося на черговому фестивалі журналістики, який пройшов 4-6 травня 2024 у Інсбруку під девізом відомої австрійської письменниці Ільзи Айхінґер «Genau hinsehen, was geschieht», що у перекладі з німецької означає «Подивіться уважніше, що відбувається»

На фестиваль була запрошена Тетяна Іванова, медіаекспертки Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету.

У рамках цієї події відбулося багато зустрічей, знайомств, діалогів та окреслення планів на майбутнє співробітництво.

У Тіролі деякі незалежні медіа дуже стабільні, багаті своїм досвідом та традиціями, не дивлячись на плинність умов.

Ось наприклад, «aep informationen», який існує вже понад 50 років, газети «Die Tiroler Straßenzeitung» та «Tiroler Tageszeitung», які висвітлюють події соціально-економічного життя Тіроля.

Заслуговує на увагу також і культурно-молодіжний журнал «Und», який успішно працює на медіаринку з 2015 року та інші.

Цікавим є той факт, що медіа у Тіролі стикаються з тими ж проблемами, що й українські.

Це і пошук нових форм взаємодії з аудиторією, і розробка актуальних тем для контенту, і методи його донесення до різних верств населення.

А саме головне на фестивалі обговорювалися питання, як все ж таки відбутися медіа, які є дійсно незалежними, тобто працюють поза інтересами влади, політиків та глобальних економік.

І як все ж таки, спромогтися дивитися уважніше, що відбувається навколо? В епоху постжурналістики, професійним медіа треба бути більш уважними до дотримання журналістських стандартів, якості та достовірності інформації, яка призначена до аудиторії, яку поважають і про яку піклуються.

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right